Overdag werk ik bij het Davidsfonds, dat wist je al. En wij doen best leuke dingen, zoals deze zomer, naar jaarlijkse traditie: de Zomerzoektocht! Such fun! Dit jaar vindt hij plaats in Hasselt en Genk, ik heb afgelopen weekend al een stukje gedaan en het moet gezegd: mijn immer dynamische collega Evelyn Demey heeft dat goed samengesteld. Maar af en toe ook wel erg gemeen – zoals dat gaat bij zoektochten natuurlijk :-). Wil je meer weten over de zoektocht, check dan even deze pagina.

Nu, de zoektocht is een perfecte aanleiding om kort even mijn favoriete eetadressen in Genk op te lijsten (en later ook in Hasselt). De laatste maanden leer ik Genk steeds beter kennen en ik kan je zeggen: hier kom je als foodie gráág naartoe. Ik geef hierbij mijn favorieten so far, maar hoe beter ik de stad zal leren kennen, hoe meer er allicht bij komen.

  • De Kristalijn: één keer geweest, tot nu toe, maar ik kijk er héél erg naar uit om terug te keren. Gastronomie zoals het moet anno 2014. Een lichte, inventieve keuken, gebracht door een gedreven team van voornamelijk jonge mensen. Vraag, als je kan, zeker een tafeltje naast de open keuken. Heerlijk om de keukenbrigade zo geconcentreerd aan het werk te zien. Best losse bediening ook, al blijft er nog wel een beetje stijvigheid over hier en daar. Maar ach: een echte foodie zet zich daar over :-). Absolute aanrader voor de rest!
  • Gusto: dit is het restaurant – maar ik vind het meer een Bistro met hoofdletter B – van het Carbon-hotel in Genk. Lekker funky ingericht, beetje grootstedelijke allures zelfs, wat designerig – je kan er je wel iets bij voorstellen. Ik ben er nu al een paar keer geweest en de gerechten hebben me nooit teleurgesteld: de iets klassiekere Belgisch-Franse keuken, maar wel verfijnd gebracht én ook wel wat exotische mogelijkheden (je kan trouwens ook kiezen voor sushi, wat ik niet zo goed snap hier, maar bon). Leuke formule om kleinere gerechten te combineren én – !!! – heel wat fijne wijnen per glas (al zijn die toch wel duur zeg). Daarnaast: goeie wijnkaart. Hun klassiek menu mag nu wel eens veranderen en ook de suggesties voor de kleinere gerechten lijken me al een tijdje hetzelfde. Maar los daarvan: de keuze is ruim en de smaak en presentatie zitten meer dan goed. Ook joviale bediening trouwens, I like!
  • Il Proverbio: hier zou ik een heuse blogpost over kunnen opzetten, maar ik hou het kort en krachtig. En wel als volgt: dit zijn gewoon de beste pizza’s die ik ooit, in mijn hele leven, heb gegeten. Ik snap écht niet dat hier geen rijen mensen voor de deur staan elke dag (misschien is dat wel gewoon omdat de openingsuren beperkt zijn :-). Ga hier naartoe mensen, alles zit hier goed. Mooie strak ingerichte pizzeria (thema zwart-wit), goeie wijnen per glas, goddelijke pizza’s in verschillende soorten… Alles is hier goed als je zin hebt in pizza, elk ingrediënt smaakt heerlijk (die tomatensaus!). Alleen: in het weekend kun je geen hapjes nemen – dus geen bruschetta of zo – wegens te druk, vermoed ik. Maar dus één advies: reserveren, nu!
  • Ali Baba: ‘Gouden Kebap 2009’ zul je overal zien hangen als je deze kebapzaak binnenstapt. En als je het mij vraagt is die titel anno 2014 nog steeds verdiend (de commentaren op Tripadvisor spreken mij wel tegen, maar soit). Ik heb hier een superlekkere kebap (of is het nu kebab?) gegeten, zoals het hoort geserveerd en klaargemaakt door een team met geinige platte koksmutsen op – dat zie je in Leuven niet meteen. Supervriendelijke bediening, maar wel geen bier of wijn te krijg – terwijl ik vind dat er niks beter bij een kebap past dan een pils. Maar alle respect hoor, je bent hier even in Turkije, dat maakt veel goed. Samengevat: zin in kebap, Ali Baba is uw plek in Genk!

Ik hou het voorlopig hierbij, omdat dat de adresjes zijn die ik momenteel ken en al (verschillende keren) geprobeerd heb. Misschien denk je: en de bekende Italiaan La Botte, waarom staat die er niet bij? Wel, vroeger geweest en intens van genoten, maar niet zo lang geleden nog eens binnengevallen en… dat viel ferm tegen. Afstandelijke bediening, veel te opdringerige loungemuziek en vooral: het was niet meer zo geweldig wat in mijn bord kwam… Vandaar dus.

Maar goed, heb je zelf nog suggesties? Waar moet ik zeker nog eens binnenstappen in Genk? Laat het me weten! Dan kan ik deze lijst aanvullen – wat ik trouwens sowieso van plan ben :-).

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *