Nieuw wijnboek in aantocht!

Nou! Meer dan een jaar geleden is het dat ik hier nog eens iets schreef… Jeetje. Maar: ik heb een goed excuus. Al sinds november 2014 ben ik intensief bezig geweest met…. een nieuw boek! En het is verdorie een vette kluif geworden, ik ben er het afgelopen anderhalf jaar echt ongeveer élke dag mee in de weer geweest (nou ja, ongeveer hé :-), maar gelukkig nadert het werk stilaan zijn einde. Het manuscript werd in april binnengeleverd bij de uitgeverij, de eerste proef is intussen klaar en dus kan ik je weldra – met enige trots – de komst aankondigen vannnnnnnnn…. mijn nieuwe wijnboek! Hoera! Feest! Toeters! Bellen! Confetti!

cover wijnDat nieuwe boek, waarvan je de cover hiernaast ziet, heet dus Wijn in België. Genieten. Ontdekken. Proeven. Beleven en is maar liefst ze-ven-en-der-tig millimeter dik. Dat vind ik toch belangrijk om even mee te geven; ik heb immers nog nóóit een boek van 37 mm dik geschreven. (Feest! Toeters! Bellen! Confetti!) Het zal ook een harde kaft hebben met zo van die geinige ribbels erop. Ook dat is een niet onbelangrijk detail: ik ben daar namelijk redelijk tuk op, op boeken van 37 millimeter met een harde kaft met ribbels. (Ik geef het maar even mee.) Ma-haar: wat staat er nu innnnn, hoor ik je denken! Een samenvatting van het beste/leukste/fijnste/avontuurlijkste wat je op wijnvlak kan beleven in België! Zowel in Vlaanderen, Brussel én Wallonië.

In meer dan 400 pagina’s geef ik je meer dan 200 tips van adressen waar je wijn geweldig kunt gaan beleven. Dat wil dus zeggen: de gezelligste wijnbars, de fijnste wijnrestaurants, de boeiendste wijnevents, de interessantste wijnhandels, de lekkerste wijnproeverijen, de tofste wijnclubs, de onmisbare wijnopleidingen, de knapste wijndomeinen enz. Er komen natuurlijk ook flink wat wijnpersoonlijkheden aan bod (ook bloggers uiteraard) én ik vertel telkens een stukje achtergrond – de essentials die je moet weten (wat de achtergrond is van deze of gene wijnbar bijvoorbeeld, wie erachter zit, welke wijnen geschonken worden, wat de wijnfilosofie is enz.) Enfin, dit boek wil een stevige poging doen om de wijnwereld in België in beeld te brengen. Een soort gids of roadtrip dus door wijnminnend België, met tientallen plekken en personen die je als (beginnende/gevorderde/volbloed) wijnliefhebber zéker niet mag missen.

aanbieding wijnVoor het boek werkte ik samen met een heuse jury van wijnprofessionals en diehard liefhebbers, die mij massa’s tips bezorgden. Ik maakte er een samenvatting van en vulde ze aan met mijn persoonlijke favorieten. Het verhaal van die mensen en plekken krijg je in het boek – het is dus zowel een gids als een naslagwerk, een soort wijnopedia van België, als ik eventjes heel ambitieus mag zijn. Trouwens: het prille idee ervoor kwam van Cera: zij houden elk jaar een in-druk-wekkende wijnverkoop voor hun vennoten en dat bracht hen tot bij mij en Davidsfonds/WPG uitgevers om het boek samen te stellen.

O ja, en dan vergeet ik nog bijna te zeggen dat er ook ge-wél-di-ge foto’s instaan, van Thomas De Boever. Een boom van een kerel, die Thomas, en zijn foto’s zijn al even stevig! Right on, je zal wel zien.

Het boek verschijnt begin september en ik ben er nu al apetrots op :-). Ik hoop heel erg dat het jullie kan bekoren en vanaf nu ga ik er natuurlijk continu over leuteren op mijn Twitteraccount en op deze website. Hier kun je de korte inhoud alvast lezen en over anderhalve maand… ligt ie gewoon in de boekhandel! Hoera! Toeters! Bellen! Confetti!

6 gedachten aan “Nieuw wijnboek in aantocht!”

  1. Proficiat, Filip! Ik kijk ernaar uit om jouw boek in handen te krijgen en zeker om enkele van jouw wijntips uit te gaan proberen… Boek alvast een plaatsje voor mij op de signeersessies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.