Photo (1)Wat had ik ook alweer verteld over mijn favoriete wijnhandel, Vinikus & Lazarus, op de wijnpagina? Inderdaad: lekkere wijntjes voor een faire prijs, zoiets. Welnu, vanavond dronk ik er weer zo eentje – meegescharreld op hun laatste lenteproeverij, als ik mij niet vergis. Eentje die ik u niet wil onthouden wegens zó hard een echt gewéldige, complexloze, ik-trek-een-flesje-open-want-ik-heb-er-zin in-zomerwijn – en dat voor nog geen 7 euro (6,95 euro om precies te zijn). Wie wil hier nog naar de supermarkt?

Nu, niks mis met de supermarkt hoor, die heeft ook vaak goeie wijntjes in dat prijssegment, maar deze Côtes Du Rhône is momenteel een toppertje ten appartemente Salmon. En ook de wederhelft (@mveerle) is er weg van – en die staat vaak net iets nuchterder tegenover het hele wijnwalhalla dan ikzelf, dus dat is een duidelijk bewijs van Een Doorgedreven Analyse :). Bon, hoog tijd om te zeggen over welke fles het gaat: een geslaagde blend van cinsault, grenache, mourvèdre en syrah van de coöperatieve Les Vignerons d’Estezargues

En dat wil zeggen: sappig fruit in je glas, een goeie vleug kruidigheid erbij (proef het zuiden!), maar ondanks zijn 14,5 % niks te merken van het eerder hoge alcoholgehalte (euhm, behalve naarmate de avond vordert). De zuren die zorgen voor voldoende frisheid en het absoluut niet-jammy karakter zijn daar volgens mij verantwoordelijk voor. Ach, dit is gewoon een leuke fles, open te trekken op warme dagen, bij een lekkere barbecue bijvoorbeeld, maar evengoed op zichzelf, of bij wat kruidige tapas. Ik koel de fles een béétje, want te veel warmte maakt hem loom. Maar dan is het opendraaien die schroefdop en genieten. Zo moet de zomer zijn: lekker en easy going.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *