In het najaar van 2011 nam Gerda Ackaert, chef van Sabato, het weekendmagazine van de krant De Tijd, contact met mij op. Of ik geen zin had om iets over wijn te schrijven in het magazine. Tuurlijk had ik daar zin in! En na een korte brainstorm op de redactie ontstond #Tweetwine, een min of meer wekelijkse column over de combinatie van sociale media en wijn.

Ik vond het geweldig plezierig om te doen, want er was enorm veel te vinden over die combo. Bloggers natuurlijk, maar ook wijn-apps, wijnevents online, wijnverkoop via sociale media, wijnadvies via sociale media, wijnproeverijen via sociale media… Alles wat in de echte wereld rond wijn gebeurt, krijgt op een of andere manier ook wel een online-poot. Boeiend! Een selectie van mijn columns vind je vanaf nu onderaan op de pagina Wine van deze site. Benieuwd wat je ervan denkt – laat eens iets horen.

O ja, heb je trouwens zelf onlangs nog fijne wijn-apps ontdekt? Laat het me ook eens weten. Ik vind Vivino wel leuk. Bestaat al een paar jaar, maar intussen flink geëvolueerd en de app geeft je best wel wat info over wijnen die je drinkt op restaurant of gewoon thuis. Heel eenvoudig: foto nemen van het etiket, even uploaden en je krijgt meteen gegevens en beoordelingen van de wijn in kwestie. Beoordelingen moet je maar nemen voor wat ze waard zijn en de prijs klopt vaak niet, maar deze app geeft je snel info en een indicatie over de wijn in kwestie. Ik gebruik de app al eventjes en ik moet zeggen dat ik de beoordelingen meestal wel kan volgen. Wat jij?

Share →

One Response to Wijncolumns voor Sabato/De Tijd

  1. mark says:

    Dessertwines.eu
    Deze website vind je misschien een leuke ?
    Origineel, professioneel en tof ! Bovendien een mooi verhaal.
    Het is geen wijnapp, maar het is wel vernieuwend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *