Drie jaar geleden is het nu al, dat ik samen met @jellederoeck de allereerste winetwunch opzette. Jelle had ik leren kennen via Twitter in 2011, hij was wijnliefhebber en omdat we steeds meer wijnmensen leerden kennen via Twitter, ontstond het idee om eens ‘in real life’ samen te komen. Bij een goed glas wijn natuurlijk! En iets om te eten ook. De eerste winetwunch was geboren – en hij werd een feest! Het concept was dat ieder zijn favoriete fles wijn zou meebrengen naar een restaurant en dat we mekaars wijn blind zouden degusteren, terwijl er ook nog iets lekkers op ons bord lag. Het gevolg was een lange avond, veel nieuwe en superlekkere wijnen geproefd en vooral: zoveel nieuwe wijnmensen leren kennen! Enfin, het volledige verhaal leest u op de Events-sectie van deze site.

Er kwamen vijf winetwunches – en toen had iedereen klaarblijkelijk even nood aan een pauze. Maar kijk, het afgelopen halfjaar kreeg ik her en der een por van mensen die toch nog eens graag een winetwunch zouden meemaken, en zie: vandaag lanceerde ik winetwunch 6. Als je dus zin zou hebben om mee te doen – ook al ben je niet actief op Twitter, no worries – laat dan even iets weten. Geef je e-mail door via de contactpagina en ik breng je op de hoogte. Momenteel is er een mail met praktische toestanden vertrokken: we kiezen eerst een datum, dan een stad en dan een plek waar we zullen degusteren/dineren. Die stuur ik je dan ook toe.

Maar misschien denk je: niks voor mij, ik ken niet zoveel van wijn. Vrees niet! De twunch is net bedoeld om een bont gezelschap samen te brengen: van wijnliefhebber over verkoper tot sommelier – je ontmoet dus nogal wat mensen. En dat is altijd interessant! Net dat vind ik het leukste aan zo’n winetwunch, ik heb erdoor:

– nieuwe wijnvrienden of -kennissen leren kennen

– superlekkere wijnen geproefd – heel uiteenlopend: van erg klassiek tot avant-garde en natuurlijk

– mijn ‘wijnkooppunten’ flink uitgebreid, omdat ik nieuwe wijnverkopers leerde kennen (al wil de winetwunch zeker niéts commercieels worden – ik organiseer dit volledig vrijwillig, zonder enig belang van welke aard dan ook – en de (paar) wijnverkopers komen in de eerste plaats uit passie, ze verkopen ter plekke helemaal niets)

Je merkt het dus: dit is niet zomaar een wijnproeverij, je proeft mekaars lievelingsflessen en prijs of kleur of wat dan ook speelt geen enkele rol. Zo wordt de avond altijd een boeiende en soms onwaarschijnlijke ontdekkingstocht.

Misschien nog één onbelangrijk detail: per avond kunnen wel maar 20 mensen deelnemen… Anders wordt het gewoon te lang en te moeilijk om ieders wijn nog een op een goede manier geproefd te krijgen. Hoe het precies in zijn werk gaat, lees je allemaal in de mail over de winetwunch.

Voilà, laat dus maar weten als je interesse hebt!

En dan nog even excuus: het bloggen is er de afgelopen maand niet echt van gekomen… Vakantie en zo, je kent dat. Maar ik ben vastbesloten om je binnenkort meer te vertellen over:

– riesling uit de regio rond Stuttgart – en waar je goeie riesling hier in België kunt kopen

– de ontdekking van Savoie-wijnen – en eens kijken waar je díe wijn hier kan kopen

– mijn bezoek aan Pure C – een van de beste restaurants waar ik al geweest bent, echt!

– mijn favoriete culinaire adressen in … Leuven!

Dat komt er dus nog aan – ik doe mijn best :).

 

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *